onsdag den 22. juni 2011

Noter fra gør-det-selv land

Ah, håndværkerboss og udlejer blev enige med sig og hinanden om at arbejdet for håndværkernes vedkommende er afsluttet.

Det var torsdag sidst på eftermiddagen.

Fredag gik vi igang med at gøre projektet færdigt.

Og lad mig sige med det samme, at hvis det var VORES lejlighed, så havde håndværkerne bestemt ikke været færdige. Der er simpelthen for meget sjusk og halve løsninger. (Den sidste elektriker var dog fantastisk, og vvs'eren ligeså, men særligt tømrerne har lavet noget, der i den grad kunne være pænere)

Udlejer er dog typen, der synes, "at det ser rigtig fint og hyggeligt ud i sådan nogle gamle lejligheder, at man kan se, hvor penslen ikke kunne nå ind" (I KNOW!), så hans standarder er tydeligvis nogle andre end vores.
Den havde vi regnet ud allerede da vi flyttede ind for et år siden og alle vægge var enten 'instant gag'-gule eller mørkegrå. Og der var usigeligt beskidte væg-til-væg tæpper i alle andre rum end køkken og toilet.

Nå. Men det betyder jo bare, at vi kan slippe lidt lettere om noget, end hvis det var til os selv. Fx behøver vi ikke at fuldspartle vægge og skrabe al maling ned.

Indtil videre har vi sat glasvæv op på konstruktionen i soveværelset (der er ydersiden af det splinternye badeværelse), malet og sat lister på. Det er sådan set færdigt. Indretningen følger efter senere på sommeren. Efter lyst og behov til husarbejde er vendt tilbage for alvor.

På badeværelset har vi også sat glasvæv op - inkl. i loftet, hvor den gamle maling revnede og skallede alt for meget, til at det kunne blive pænt. Nogensinde. Kæreste har derudover stort set egenhændigt malet alle flader to gange - inkl. faldstammen - så alt nu er pænt og hvidt og klart til at blive indrettet med spejle og opbevaring. Derudover er der også sat lister op. (Til gengæld har jeg taget al opvask, bagt jordbær-chili muffins og lavet luksus-nachos og ditto guacamole)

Vi skal enten i aften eller i morgen en tur i IKEA (udlejer har nemlig sat et budget for indretningen, og Kæreste knuselsker köttbullarne) og købe det meste af inventaret. Jeg satser på at udskifte vores håndklæder løbende til lækre Karmameju- og Soul of Himla-håndklæder.

Jeg lover at lægge billeder op, når indretningen er komplet.

Hvad mangler?

Gangen! Den ser skrækkelig ud med ar og skrammer og ny væg og umalet dørkarm efter håndværkernes hærgen. Den kan ikke bare males, for udlejer har pudset halvdelen af væggen (ingen ved hvorfor) med mørkegråt puds. Vi gider ikke banke puds ned og starte forfra i lejet lejlighed, så vi sætter i stedet glasvæv op og maler det hele. Inkl. det mørkegrå loft. Men det er et stort arbejde, så jeg tror vi holder lidt pause inden vi går igang.

Køkkenet. Efter brusekabinen kom væk og vi flyttede køleskabet over på dens gamle plads, er der nu mulighed for at sætte en smal bordplade op i barhøjde og dermed få mere arbejdsplads OG spiseplads i det lange, smalle køkken. Vi satser på, de har en billig bordplade i IKEAs outlet. Derudover kunne nogle hylder i stedet for et skrummel af en vakkelvorn reol også være skønt. Og nye greb på skuffer og låger. Som så skulle sættes lige på. En klat maling eller at få ophængt et enormt tryk (str. A0) og så er vi kørende. Dvs. at hvis det var VORES køkken, så blev det gamle revet ned og et nyt, mere funktionelt sat op - fx uden overskabe, der skygger for lyset fra det lille vindue. Og hvor der var udtræksskuffer i stedet for dybe hylder.

Men det er faktisk meget fint - trods alt - at kunne øve sig på en lejlighed, hvor udlejeren egentlig er ligeglad, som ikke er vores egen, og hvor alle begynder gør-det-selv fejl kan laves. Når vi engang får vores egen lejlighed er vi jo top-klar og i stand til at lave det rigtig, rigtig lækkert.

... alt går i øvrigt ikke op i lejlighed. Jeg fik fat i to par smukke, smukke par pumps fra Stella McCartney i morges. Retail therapy er fabelagtigt. Særligt til 75% udsalg!

Dem skal der også nok komme billeder af! (Blogger vil af en eller anden grund ikke uploade noget pt.)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar